L’èxode de nens i nenes

dia-del-nino

Font: Percentil.com

Avui, el ‘dia universal de la Infància’ (vegeu la pàgina d’Unicef i de Nacions Unides), alguns diaris han recollit informació sobre els nens i nenes refugiats. Us trasllado alguns apunts:

Trenta milions d’infants, forçats a fugir de casa seva per guerres i persecucions” (La Vanguardia, de 20.11.2015):

“L’Unicef denuncia que la crisi dels refugiats a Europa està cobrant un peatge massa alt als menors. Des de principis d’any, al voltant de 700 nens han perdut la vida al Mediterrani. “Durant els nou primers mesos del 2015 més de 200.000 nens han sol·licitat asil a països de la Unió Europea. Només a Suècia, més de 2.000 menors sense acompanyar han demanat refugi cada setmana del mes d’octubre”. Els grups més vulnerables són els nois que escapen dels seus països sense la companyia de cap adult: un total de 23.160 van ar­ribar l’any passat en aquestes condicions a Europa, un nombre que serà molt superior aquest 2015”.

Els conflictes armats afecten 246 milions de nens a tot el món.

“L’Unicef alerta, coincidint avui amb el dia universal de la Infància, que del còmput de prop de 60 milions de persones que el 2014 es van veure obligades a fugir de casa seva a causa de guerres i persecucions, la meitat són nens.

¿El Dia Internacional de la Infància s’atura la guerra?” (ARA, de 20.11.2015):

“Europa no pot seguir sense donar solucions reals als refugiats, més de la meitat dels quals són menors. La pregunta del títol, feta amb la lògica ingènua i lliure de prejudicis d’una nena de 10 anys -la Clara, de l’Escola Els Pins de Cornellà de Llobregat-, té una resposta implacable: no. No hi ha pau i treva ni un sol dia per a conflictes que, com el de Síria, han provocat des de fa quatre anys que actualment hi hagi al món més refugiats que mai des de la Segona Guerra Mundial: 9,5 milions de persones. I més de la meitat són nens i nenes”.

Que els deixin entrar i quan acabi la guerra els tornin” (ARA, de 20.11.2015):

“Una de les espurnes que va fer esclatar la guerra a Síria va ser la mort d’un nen. Hamza alKhatib tenia 13 anys i havia anat a una manifestació contra el règim de Baixar al-Assad a Jiza, prop de Daraa, quan el van detenir, el 29 d’abril del 2011. No se’n va saber res fins al cap d’un mes, quan la policia siriana va entregar el cos sense vida del Hamza als seus pares. Havia sigut torturat i mutilat amb una crueltat sense límits. Les imatges d’aquell nen desfigurat a cops, amb cremades i ferides de bala, van revifar les protestes d’aquella Primavera Àrab a Síria i el van convertir en símbol de la revolució siriana”.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s