Turquia compleix la seva part del pacte immediatament

IMG_0088

Font: La Vanguardia

Ahir mateix, dilluns 30 de novembre, Turquia va començar a retenir refugiats a les seves platges quan estaven a punt de salpar cap a Europa. Això ha passat poques hores després que la UE es comprometés a pagar-li 3.000 milions d’euros.

Sorprenentment, aquesta notícia només l’he sentit al TN de TV3 i llegit al diari anglès “The Guardian” d’ahir, la resta de diaris que segueixo cada dia no diuen res d’aquest atac contra els drets humans. Segons aquest diari, “Turquia va retenir 1.300 sol·licitants d’asil desprès de l’acord de 3.000 milions d’euros de control de les fronteres de la UE”, tan sols unes hores després de l’acord assolit amb la UE.

Per primera vegada en moltes setmanes, han estat detinguts tres traficants de persones, juntament amb centenars de sirians, afganesos, iranians i iraquians, després del compromís de Turquia de “frenar el flux de refugiats a canvi d’ajuda”

Segons informa Reuters i Associated Press, les retencions es van produir al camp a prop d’Ayvacik, una ciutat turca al nord de la illa grega de Lesbos. Aquesta retenció massiva és la més gran dels darrers mesos, ja que Turquia no havia fet quasi mai una operació tan gran i organitzada com la d’aquest dilluns, i permetia de facto les operacions de contraban de la zona.

“Experts en drets humans adverteixen que aquest desenvolupament posarà en perill les vides dels refugiats, ja que els que encara volen arribar a Europa es veuran obligats a provar mètodes més arriscats”. De fet, “aquest acord de Turquia amb la UE només aconseguirà que sigui més car i perillós per a aquells decidits a continuar el seu viatge a Europa”, segons declaracions de Melanie Ward, directora associada de la política i la defensa del Comitè de Rescat Internacional del Regne Unit.

És impossible frenar per complet un gran flux de refugiats com aquest.

 

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s