La pobresa discrimina la dona

 

576_1333872117caritas-roba

Una voluntària de Càritas repassa la roba que reben per mirar que estigui en bones condicions. Foto: Mar Martí

 

El diari Naciodigital va publicar aquest 16 de desembre l’article “La pobresa, un fenomen que també discrimina la dona” del que us reprodueixo els paràgrafs més importants:

“En els països en desenvolupament, la manca d’accés de les dones a una educació bàsica és en bona part el causant d’aquesta situació. Ja de ben petites tenen dificultats per poder estudiar, a diferència dels nens que ho acostumen a tenir més fàcil. En la majoria de casos, les nenes es veuen obligades a centrar la seva funció en la cura de la família, i com a conseqüència acaben tenint un accés difícil al mercat laboral. Pel mateix motiu, si aconsegueixen una feina remunerada, el seu salari és inferior al de l’home.

“Si s’analitza el fenomen als països més desenvolupats, malgrat que les dones tenen una bona preparació acadèmica, les desigualtats persisteixen. Tot i que s’han fet seu el dret a accedir al mercat laboral amb les mateixes condicions que l’home, la realitat acaba dificultant l’exercici d’aquests drets.

“L’accés al mercat laboral no ha fet que les dones tinguin el mateix nivell de renda que els homes, i la situació de precarietat es perpetua. L’últim estudi sobre la qüestió de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada relata que les dones tenen més contractes a temps parcial que els homes (fins a un 57%, obligades per la manca de coresponsabilitat en els treballs domèstics i de cures per part dels homes).

“Les dones també ocupen més llocs a les llistes de l’atur (hi ha 1,6 milions més de dones que d’homes a tot l’Estat). Igualment, tenen més presència en les franges baixes dels salaris (cobren fins a un 20% menys) i treballen més que els homes en l’economia submergida. Aquestes dificultats s’engloben dins del concepte de “terra enganxifós”.

“A casa nostra, la crisi econòmica ha provocat l’increment de les desigualtats i la pobresa en general, i qui més se n’ha ressentit és la dona. La reducció dels pressupostos i del personal dels serveis públics ha afectat especialment a la dona, a causa de la feminització del sector públic -el 60% dels treballadors públics a Catalunya són dones, segons el Banc de dades d’ocupació pública de la Generalitat de Catalunya.

576_1510579041benestar_3000

 

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s