La desigualtat en atenció sanitària incrementa la pobresa

Madrilena-Africa-perfil-cooperantes-espanoles_EDIIMA20150907_0292_20

 

Un informe publicat per l’Organització Mundial de la Salut i el Banc Mundial mostra que les factures mèdiques estan provocant que molta gent s’enfonsi en la pobresa (quasi 100 milions de persones cauen en la situació d’extrema pobresa per pagar les despeses sanitàries).

 

Segons l’informe, les persones més pobres i vulnerables es veuen obligades a elegir entre les cures sanitàries i altres despeses, com el menjar o l’educació, i es veuen forçades a subsistir amb poc més d’un euro i mig al dia.

 

Més de 122 milions de persones es veuen obligades a viure amb poc més de dos euros i mig al dia (el llindar de la “pobresa moderada”) per culpa de les despeses sanitàries. Des de l’any 2000 aquest nombre s’ha incrementat en 1,8 milions cada any. Un total de 800 milions de persones gasta més del 10% del seu pressupost familiar en despeses sanitàries.

 

Aquest és un problema no sols de les zones pobres del món, sinó que també passa en països amb tot tipus d’ingressos. Segons el Banc Mundial, aquesta situació és moral i econòmicament fallida i insostenible.

 

“La cobertura sanitaria universal no es una cuestión que tenga que ver solo con mejorar la salud. La realidad es que mientras millones de personas sigan empobreciéndose por sus gastos sanitarios, no alcanzaremos nuestro objetivo de desarrollo colectivo sostenible para acabar con la pobreza extrema para el año 2030“, segons l’article publicat pel diario.es.

 

Àsia té la major taxa de persones que es troben sota el llindar de pobresa per culpa de les despeses sanitàries: un 72% dels que gasten el 25% del pressupost domèstic en atenció mèdica viu en Àsia.

 

 

 

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s