Continua creixent la desigualtat salarial per edat i sexe

dinero

Segons un estudi del Departament d’Estadística de l’Ajuntament de Barcelona (recollit en un article del diari elnacional.cat), s’ha ampliat la bretxa salarial entre els barcelonins joves i adults: els de menys de 24 anys cobren un terç menys que els de més de 30 anys. La diferència salarial per sexes també és molt important: un home cobra un 21,8% més que una dona.

Les dades demostren unes diferències salarials abismals per edats i assenyalen el drama de la precarietat laboral entre els més joves, que ja ocupen el primer lloc entre els més perjudicats per l’atur. A tall d’exemple: els assalariats entre 60-64 anys arriben a cobrar 23.898 euros anuals més que un jove de menys de 24 anys (és a dir, cobren un +179,96%).

Una dona cobra de mitjana 25.669 euros, 7.150 euros menys que els homes (la qual cosa suposa una bretxa del 21,8%). Aquesta bretxa és més patent en els joves de menys de 24 anys: mentre un barceloní jove cobra 9.616 euros de mitjana a l’any, una jove només cobra 7.652 euros, una quarta part menys que els joves (-24,35%).

Segons l’IDESCAT, a Catalunya el 2015 els joves de menys de 25 anys cobraven 11.051 euros anuals (un 44,5% menys que els joves entre 25-34 anys i un 58,9% menys que els treballadors de 55 anys i més).

La bretxa salarial per sexes és també molt elevada a Catalunya: les dones cobraven el 2015 un 23,9% de mitjana menys que els homes

 

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s