Informe de l’OIT sobre el treball precari en el món

wcms_615598

Ahir la Organització Internacional del Treball (OIT) va fer públic un informe sobre les “Perspectives socials i de l’ocupació en el món”, que inclou conclusions sobre la precarietat laboral en el món que van en la mateixa direcció que l’informe d’OXFAM que vaig comentar en la meva nota del 23 de gener del 2018: el desequilibri enorme dels salaris i de les jornades laborals a temps parcial expliquen suficientment l’empobriment de molts milions de persones que viuen en la precarietat més absoluta, quan els més rics han incrementat les seves riqueses aquest 2017 fins a límits mai assolits fins ara.

Resumeixo algunes de les conclusions de l’OIT:

1) L’atur mundial continua sent molt elevat (més de 192 milions de persones el 2017), malgrat el repunt del creixement econòmic (el 3,6% el 2017, després del nivell mínim en sis anys del 3,2% el 2016).

2) Augmenta l’ocupació vulnerable: aquesta ocupació vulnerable (treballadors per compte propi i treballadors familiars auxiliars) està estancada des del 2012, havent arribat el 2017 al voltant del 42% dels treballadors del món, és a dir, 1.400 milions de persones.

3) La pobresa laboral extrema és elevada: els ingressos o el consum de més de 300 milions de treballadors de països emergents i en desenvolupament són inferiors a 1,90 dòlars PPA al dia. El 2018 en els països en desenvolupament creixerà fins al 40% de totes les persones ocupades (més de 114 milions de treballadors).

4) Persisteixen les desigualtats de gènere en el mercat de treball: en 2017, el 82% de les dones dels països en desenvolupament es trobaven en modalitats d’ocupació vulnerable en comparació amb el 72% dels homes.

5) L’envelliment de la població afegirà pressió als problemes futurs del mercat laboral: en els països desenvolupats s’estima que el 2030 hi haurà cinc persones de 65 anys o més per cada deu persones en la força del treball, un augment amb relació a les 3,5 de 2017.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s