L’informe del Parlament Europeu sobre la desigualtat

 

IMG_7565

Presentació de l’informe a Barcelona, el 12-4-2018

 

El Parlament Europeu va aprovar el proppassat mes de novembre de 2017 l’informe “La lluita contra les desigualtats com a palanca per a la creació d’ocupació i el creixement econòmic”, del que he estat ponent Javi López.

L’informe analitza i orienta a les institucions europees en la lluita contra la desigualtat, la pobresa i l’exclusió social a la que ja s’enfronta diàriament una quarta part de la població europeu, i neix amb la voluntat d’assegurar que tots els ciutadans europeus puguin gaudir d’una autèntica igualtat d’oportunitats i tinguin les mateixes garanties d’accés als recursos necessaris per a tenir una vida digna.

Les principals conclusions d’actuacions a les que arriba l’informe són:
Treball digne i de qualitat: La desocupació és una font de desigualtat i la lluita contra l’atur no ha constituït en sí mateixa una raó suficient per a reduir-la. Els eurodiputats han demanat més esforços per a la creació d’ocupació per a joves i reclamen més fons per a la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.
Millora de les condicions de vida i laborals: La proliferació de treball no declarat, contractacions atípiques o altres formes no habituals d’ocupació en alguns Estats Membres de la Unió Europea han contribuït a la precarització del treball, els baixos salaris, la explotació i menors aportacions en la seguretat social. En conseqüència, també ha augmentat la desigualtat.
Enfortiment de l’Estat de Benestar i la protecció social: S’insta una millora dels sistemes de protecció social dels estats per a garantir l’accés universal a la educació preescolar i a un habitatge assequible, així com unes pensions de jubilació per sobre del llindar de pobresa. És necessari una actuació més decidida i ferma contra la pobresa especialment entre els menors.
Combatre la pobresa i la exclusió social: L’informe parteix de la base del reconeixement del paper fonamental de l’educació en la reducció de desigualtats. En aquest sentit, insta als països membre a millorar la inversió procurant garantir d’aquesta manera la igualtat d’oportunitats.
Igualtat de gènere real: L’augment de desigualtats per la crisi ha afectat especialment a les dones. Per aquest motiu, es demana més suport per a les dones emprenedores, mesures contra la bretxa salarial i en les pensions entre homes i dones i mesures que afavoreixin una veritable conciliació familiar i laboral.
Modernització dels sistemes tributaris: La lluita contra el frau i la evasió fiscal també contribueix o pot contribuir a la reducció de desigualtats econòmiques i aconseguir al mateix temps un augment de la recaptació estatal. Es proposa garantir i protegir el finançament públic adequat que permeti sostenir els sistemes de sanitat, habitatge, educació i ocupació.

 

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s