Nou informe sobre la vulnerabilitat econòmica de la llar

encuestacnmv

Aquest divendres 25 de maig del 2018, el governador del Banc d’Espanya i el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) van presentar els resultats de l’Enquesta de Competències Financeres (ECF) 2016, que mesura els coneixements financers de la població espanyola entre 18 i 79 anys, així com la tinença, adquisició i ús de productes financers. Aquesta enquesta és la primera descripció complerta i rigorosa dels coneixements financers dels espanyols adults i de la seva relació amb el sistema financer.

Entre els resultats de l’enquesta s’inclouen alguns indicadors sobre la situació de la crisi social i econòmica que pateix el país, en un capítol de l’informe intitulat “Vulnerabilitat econòmica de la llar”, que us resumeixo en la nota d’avui.

Per conèixer els recursos disponibles de les llars davant de possibles pèrdues d’ingressos, a l’enquesta es va preguntar durant quant de temps podria la llar mantenir el seu nivell de despesa sense haver de demanar prestat o canviar de casa, si es perdés la principal font de renda.

La majoria d’entrevistats (52%) resideix en llars que, en cas de perdre la seva principal font d’ingressos, podrien mantenir la seva despesa durant al menys sis mesos sense endeutar-se ni vendre propietats. Però el 15% viuen en llars que, davant aquesta eventualitat, podrien mantenir la seva despesa menys d’un mes, i un 7%, menys d’una setmana.

Algunes Comunitats Autònomes superen la mitjana espanyola:

  • Andalusia: 25% (<mes) – 14% (<setmana)
  • Illes Balears: 18% (<mes) – 9% (<setmana)
  • Canàries: 23% (<mes) – 10% (<setmana)
  • Comunitat Valenciana: 18% (<mes) – 6% (<setmana)
  • Múrcia: 18% (<mes) – 8% (<setmana)

En canvi, a Aragó, Castella i Lleó, Extremadura o País Basc el percentatge d’individus en llars amb recursos per sostenir la seva despesa menys d’un mes en cas de perdre la font de renda principal està al voltant del 9%.

Aquest mateix percentatge varia depenent de la situació laboral de l’individu: el 28% entre els aturats i en torn al 10% entre els ocupats per compte pròpia o aliena.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s